Să-l lăsăm pe Nicolae Bacalbașa acolo unde crede că a ajuns: „cu nasul în rahat”

Distribuie articolul

Face ce face deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa, și ajunge pe prima pagină a ziarelor centrale. Nu face treaba din Parlament pentru care este plătit, dar face treabă mare în public și mult circ. Zilele trecute s-a „cufurit” intelectual la televiziunea familiei turnătorului Florin Pintea Pîslaru (TV Galați) și a reușit să stârnească numeroase reacții, inclusiv de la instituții serioase. Prea mult, prea ca la țară, pentru un individ care ar trebui să fie ignorat.

 

Personajul, cunoscut pentru semnele obscene din Parlament și pentru porcăriile spuse în spațiul public, a grăit în emisiune că „MCV este o golănie ordinară”, că preşedintele României, Klaus Iohannis, este „un provocator profesional” infiltrat de străini „pentru a batjocuri poporul român”, că Angela Merkel este „Fuhrerul feminin” al Germaniei actuale și că  „poporul german, până în 1970, în proporţie de 70%, era pro-Hitlerist”. Așa gândește un deputat din Parlamentul României, ales de poporul unei țări membre a Uniunii Europene, ceea ce a reușit să-i surprindă chiar și pe profesorii de la cunoscuta Școală Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

 

„Comunitatea academică a SNSPA condamnă discursul public anti-european şi anti-democratic, promovat tot mai des în spaţiul public de către reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare. Xenofobia, naţionalismul retrograd şi discursul bazat pe ură nu sunt valori ale păcii, ale democraţiei şi ale spaţiului european din care societatea românească face parte. Astfel de discursuri, bazate pe stereotipuri şi prejudecăţi, dinamitează fundamentele democraţiei româneşti şi stimulează atitudinile euro-sceptice, afectând unitatea şi stabilitatea Uniunii Europene”, au spus profesorii universitari de la SNSPA.

 

Cu siguranță, profesorii universitari care i-au dat replica pesedistului gălățean nu vor rezolva nimic. Eventual, se vor alege cu o găleată în cap, plină cu rahatul care i-a ajuns deputatului Nicolae Bacalbașa la nas.

 

„Stăpânii noştri(Germania și Franța, n.r) au reuşit să creeze un aparat de represiune controlat, culmea, de autohtoni, de românaşi de-ai noştri pe care, iarăşi, eu nu-i consider, ca şi pe domnul preşedinte, a fi români şi a ne ţine ca pe nişte căţei care trebuie subordonaţi, cu nasul în rahat.” (Nicolae Bacalbaşa, la TVG)


Distribuie articolul

You May Also Like