S-au redeschis școlile. Cine participă la cursuri și ce reguli trebuie să respecte

Distribuie articolul

S-au redeschis școlile. Începând de marți, 2 iunie, până vineri, pe 12 iunie, elevii din clasele a 8-a și a 12-a fac pregătire pentru examenele Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Totuși prezența este opțională, iar pentru elevii care nu vin la școală vor fi organizate activităţi de pregătire online.

În interiorul școlilor se aplică o serie de reguli stricte. Astfel, durata activităţilor petrecute în sălile de clasă nu poate fi mai mare de 3 ore pentru elevii de liceu şi de 2 ore pentru cei de gimnaziu, iar între persoanele din interior se păstrează distanța de 2 metri. S-au stabilit culoare separate de acces, iar la intrarea în şcoală sunt asigurate materiale şi echipamente de protecţie, precum covoarele cu dezinfectant, măştile de protecţie și substanţele dezinfectante pentru mâini.

Tot la intrare un cadru medical verifică temperatura copiilor și nu este permis accesul dacă termometrul arată mai mult de 37,3 grade. Pauzele sunt organizate separat astfel încât grupele să nu intre în contact, iar dezinfecția spațiilor comune se face des.

La Galați puțin peste jumătate dintre elevii din anii terminali au anunțat că vor participa la pregătirea pentru examenele naționale. Aproximativ 2.850 de elevi de gimnaziu care se pregătesc pentru Evaluarea Națională au confirmat că intenționează să vină la școală. În total, sunt 4.875 de elevi. În cazul claselor a 12-a, participarea este asemănătoare. 2.050 de elevi din totalul de 3.845 vor să participe la pregătirea pentru Bacalaureat organizată în școală.

Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie. Ambele examene ar putea avea sesiuni speciale pentru copiii care lipsesc din motive medicale.


Distribuie articolul

You May Also Like