S-ar da la fund dar nu au cu cine: ISU Galați încearcă să angajeze scafandri pentru o echipă de intervenție

Distribuie articolul

ISU Galați vrea să formeze o echipă de scafandri pentru misiunile din județ. Salvatorii gălățeni au nevoie de trei scafandri care însă sunt foarte greu de găsit. Șefii spun că angajarea în poziția de scafandru presupune îndeplinirea unor condiții dure. Practic, persoana care dorește să lucreze ca scafandru profesionist trebuie să fie sănătoasă tun, să aibă o condiție fizică de invidiat și să dețină atestat pentru această meserie.

„Ar fi nevoie de trei persoane, ne trebuie comandantul de scufundări, plus doi scafandri, unul la scufundare şi celălalt la asigurare. Acum suntem în procesul de identificare a personalului care doreşte şi, bineînţeles, va corespunde din punct de vedere al pregătirii şi al sănătăţii fizice pentru că pe partea de scafandri sunt teste foarte dure, ei trebuie să reziste, să aibă o anumită condiţie fizică, pentru a executa astfel de misiuni”, a anunțat comandantul ISU Galaţi, Ion Toma.

În prezent, misiunile subacvatice din Galați sunt făcute de echipe de scafandri din Brăila și Bacău. Ca urmare, ISU Galați a primit aprobarea Inspectoratului General pentru a-și forma propria grupă de intervenție. De asemenea, de la București au sosit deja autospeciala, barca și costumele pe care le vor folosi în timpul misiunilor scafandrii gălățeni.

„Noi am primit autospeciala pentru scafandri. Costumele de scafandri sunt pe autospecială, mașina are totul, asigură transportul și lucrurile necesare în timpul intervenției. Acum scafandrii vin de la Brăila, am avut şi colegi de la Bacău. Încercăm să găsim specialiști, avem toate dotările necesare”, a precizat șeful ISU Galaţi, Ion Toma.

Reprezentanții ISU Galați încearcă să găsească scafandri printre angajații instituției. Dacă nu vor găsi, angajările se vor face din exteriorul ISU.


Distribuie articolul

You May Also Like