Când penelul așterne trăiri, studiile nu ar trebui să conteze

Distribuie articolul

Să încurajăm talentul: Astăzi, o prezentăm pe Diana, o tânără pictoriță din Galați ce merită mult mai multă apreciere. Creațiile sale încântă privirea oricui. Nu poți să nu remarci acuratețea lucrărilor și să nu te întrebi cât efort și câtă muncă stau în spatele acestora. Diana Apăvăloaie (Dinescu) a absolvit liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, urmând mai departe o facultate și un master pe alt domeniu, renunțând la artele frumoase.

În urmă cu trei ani a revenit în Galați, locul natal și a simțit că este momentul să aștearnă pe chevalet, din nou, trăirile ei. Diana își poate expune lucrările doar în expoziții proprii organizate, deoarece studiile nu sunt continuate în domeniul Artelor Plastice.

Iată un scurt interviu realizat de Agnes Irene:

Reporter: Când ți-ai spus că a venit momentul să revii pe meleagurile artei?
Diana: În vara anului 2016 am simțit că vreau să fac ceva mai mult în domeniul artei și am revenit la pictură. Alături de fotograful Țuțu Ionatan, am organizat o expoziție de fotografie și pictură intitulată „Să colorăm viața”. Astfel, am scos la licitație o parte din lucrări și fotografii, iar banii strânși i-am donat unui copil talentat care, din păcate, suferă de autism. În 2017 am organizat o expoziție în cadrul Universității Danubius, iar în viitor intenționez să îmi urmez visul și să fac cât mai multe expoziții.

Reporter: Te confrunți cu momente când nu îți iese deloc ceea ce vezi cu ochii minții și abandonezi lucrarea?
Diana: Nu cred că există pictor care să nu treacă prin aceste stări. Întotdeauna există și eșecuri în pictură și mereu găsești câte ceva ce te nemulțumește, apoi iți vine să renunți. Poți picta un tablou foarte bun, iar următoarele să îți iasă prost. Mă las de pictat, abandonez, iar apoi cu încurajări din partea familiei revin la lucrare cu un alt spor de lucru. Sora mea geamănă stă lângă mine când pictez, și îmi spune mereu că sunt frumoase tablourile și să le continui. Părinții și soțul meu sunt și ei susținătorii mei.

Reporter: Care este artistul tău preferat?
Diana: Salvador Dali.

Reporter: Care sunt sursele de inspirație?
Diana: Pictez doar ceea ce îmi place și mă inspir din tot ce mă înconjoară. Pictez cu sufletul și cu ochii.

Lucrările Dianei sunt expuse pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/Art-by-Diana-Apavaloaie-482850531922912/?fref=ts. Acolo își poate prezenta cu ușurință lucrările și scoate în evidență talentul cu care a fost înzestrată.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns