Coadă la pensionare!

Distribuie articolul

Avalanșă de cereri de pensionare în structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din Galați. Cel puțin 30 de polițiști, jandarmi și pompieri și-au depus dosarele de pensionare în ultimele zile.
Cea mai mare înghesuială la pensionare este la Inspectoratul de Poliție al județului Galați, unde peste 20 de angajați se grăbesc să prindă pensie înainte de modificarea legii.

„E un număr mare de solicitări. De altfel, avem colegi care au ieșit la pensie pe tot parcursul anului și numărul lor este destul de mare. Însă, din punctul meu de vedere, nu numărul de pensionări este îngrijorător, ci faptul că au cerut să iasă la pensie oameni cu vechime și cu foarte multă experiență în munca de poliție. Chiar dacă ne vin colegi noi, aceștia nu pot căpăta experiență bătând din palme”, a declarat inspectorul șef al IPJ Galați, comisarul șef Cornel Mototolea.

La Jandarmerie și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, situația nu este la fel de alarmantă.

„În ultimele zile, avem un singur coleg care și-a depus dosarul de pensionare, iar de la începutul anului avem, în total, cinci solicitări de acest gen. Nu prea avem colegi care mai îndeplinesc condițiile de pensionare. La noi, în unitate, media de vârstă este de aproape 43 de ani”, a declarat șeful Jandarmeriei Galați, colonelul Dănuț Vasilică.

La ISU Galați, doar trei pompieri au solicitat ieșirea la pensie, un ofițer și doi subofițeri. Plecările masive din structurile MAI vin pe fondul unui deficit accentuat de personal. La Galați, Poliția are un deficit de cadre de 18%, ISU de 16%, iar Jandarmeria de 7%.


Distribuie articolul

You May Also Like