Termen prelungit pentru asigurările de pensie

Distribuie articolul

Camera Deputaților a aprobat astăzi prelungirea termenului stabilit în vederea încheierii contractului de asigurare socială pe baza căruia persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuției de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia. Noul termen este 31 decembrie 2018. Deputații au adoptat în acest sens, în unanimitate, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 32/2017.

Pe cale de consecință, persoanele interesate vor putea să încheie un contract de asigurare socială, până la sfârșitul anului viitor. Plata contribuției de asigurări sociale se efectuează într-o singură tranșă sau eșalonat, în tranșe lunare, până la data de 31 decembrie 2018. Camera Deputaților este for decizional.

Inițial, termenul limită de încheiere a unui astfel de contract era 27 aprilie 2017. În cele 6 luni de aplicare a ordonanței, Casa de Pensii din Galați a încheiat 227 de contracte, valoarea totală a acestora fiind de 1,6 milioane de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like