S-a urnit sistemul centralizat de termoficare

Distribuie articolul

Sistemul centralizat de termoficare a fost pornit pe 1 noiembrie. Pe parcursul nopții, angajații distribuitorului de agent termic Calorgal au pornit câteva puncte termice. Este vorba despre punctele situate în apropiere de platforma siderurgică.

„Începând cu ora 3.30, echipe ale Calorgal efectuează manevre pentru deschiderea punctelor termice din zona de vest a oraşului. Primele cartiere care vor primi căldură sunt Micro 16, Micro 14 și Siderurgiştilor Vest. Pe parcursul zilei, pe măsură ce parametrii agentului termic asiguraţi de către SC Electrocentrale Galaţi SA se vor propaga în reţeaua magistrală, vor fi deschise şi punctele termice din celelalte cartiere”, se arată într-un comunicat al distribuitorului local de agent termic, SC Calorgal.

Vestea proastă este că, în următoarea iarnă, gălățenii vor plăti mai mult pentru încălzirea în sistem centralizat. Consiliul Local a decis recent să majoreze cu 9,18 lei prețul gigacaloriei. Ca urmare, prețul energiei termice facturate populaţiei a crescut de la 190,92 lei la 200,69 lei/Gcal. Majorarea de preț va fi suportată integral de populație, a anunțat Primăria.
În sistemul centralizat de termoficare mai sunt aproximativ 20.000 de apartamente.

Anul trecut societatea Calorgal avea peste 30.000 de clienți. Foarte mulți gălățeni s-au debranșat pe parcursul anului și au solicitat subvenția acordată de Primărie. Este vorba despre ajutorul de 3.000 de lei acordat tuturor gălățenilor care se debranșează de la sistemul centralizat de termoficare și își montează sisteme proprii de încălzire și de producere a apei calde. În această vară, peste 7.000 de gălățeni au solicitat/primit subvenția de 3.000 de lei acordată de municipalitate. Deoarece sistemul de termoficare a fost pornit, Primăria a suspendat începând de pe 1 noiembrie acordarea ajutorului. Noi cereri vor putea fi înregistrate anul viitor, după ce va fi oprită termoficarea urbană.


Distribuie articolul

You May Also Like