Politicienii români, în Săptămâna Mare: iresponsabili, hoți, Fuhrer, criminali

Distribuie articolul

Nu este campanie electorală, nici măcar nu se apropie un moment politic care poate fi speculat. Avem a face „doar” cu o epidemie îngrozitoare și cu Săptămâna Mare. Politica, însă, „este în trombă și dragostele se sucombă”.

Circ și pâine. Două produse care se dau bine oricând, chiar și în timp ce spitalele și morga sunt pline. Politicienii se ocupă de ele, în special de circ. Joi, președintele Klaus Iohannis a ieșit la rampă cu un atac dur la opoziție: aberant, iresponsabili…

„Este complet imoral să se pună pe umerii generaţiei tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de nişte iresponsabili… Este inacceptabil şi revoltător să îi vedem dând lecţii astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oameni competenţi din ţară, care au distrus sistematic întregi sisteme de servicii publice. Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgenţă sau care condiţionează votul în Parlament – absolut obligatoriu de altfel pentru ca decretul să producă efecte – condiţionează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat?”,

Călin Popescu Tăriceanu, președintele unui partid (ALDE) cu procent mic, foarte mic spre nimic face zgomot mare, foarte mare. Cuvintele sunt grele: dosare penale, politicieni buni și răi, Fuhrer.

„Pe dl Iohannis l-au lăsat nervii. Cred că izolarea nu-i priește nici domniei sale, cum nu ne priește nici nouă. Doar așa îmi explic atacul furibund la toți cei care nu sunt de acord cu instrucțiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărțirea politicienilor între buni și răi. Ăia buni pot să muncească pentru țară. Ăia răi pot doar să dea sfaturi și în schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu niște dosare penale. Să o lase mai ușor cu amenințările că nu e Fuhrer ci, încă, Presșdintele României.” (Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE)

De la PSD cuvinte plate, pe înțelesul electoratului tradițional: incalificabil, hoți.

„Preşedintele Iohannis a fost ales ca să îi slujească pe cetăţeni, nu ca să acopere hoţiile Guvernului său. PSD apreciază drept incalificabile acuzaţiile exprimate de preşedintele Iohannis cu privire la majoritatea parlamentară.”(Marcel Ciolcau, aproape președintele PSD)

Probabil, Ciolacu și-a consumat muniția în urmă cu câteva zile. Atunci i-a făcut criminali pe guvernanți pentru că nu testează populația (nu contează că nu se poate așa ceva!)

„Iar cea mai mare CRIMĂ pe care o comiteți zi de zi este să nu #testați populația! Să vă bateți joc de români, mințindu-i și ascunzându-le adevărul! Da, voi sunteți CRIMINALI! Și, da, veți plăti pentru toate acestea!”  (Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD)

Circ și cozonac pentru că vine Paștele!


Distribuie articolul

You May Also Like