Rupere de nori în județul Galați: drumuri inundate, cale ferată blocată și probleme cu energia electrică

Distribuie articolul

O ploaie torențială a blocat circulația pe calea ferată, a făcut pagube pe un drum județean și a lăsat zeci de gălățeni fără energie electrică. S-a întâmplat joi, în comuna Măstăcani.

Timp de două ore a plouat cu găleata, iar apele au inundat drumurile și curțile localnicilor. Potrivit prefectului județului Galați, Gabriel Avramescu, Drumul Județean 242 a fost inundat, iar Drumul Național 26 a avut depuneri de aluviuni, aceste lucruri îngreunând circulația. O parte a satului Chiraftei a rămas fără energie electrică și un tren de pasageri a rămas în gara din Foltești. Autoritățile au intervenit cu utilaje, iar situația a revenit la normal pe parcursul nopții.

„Astăzi (n.r. joi, 18 iunie), în intervalul orar 14:30-16:30, evenimente meteo manifestate prin descărcări electrice, tunete și ploi s-au abătut asupra comunei Măstăcani. În urma vizitei avute la fața locului, am constatat că drumul județean 242 a fost inundat, iar drumul național 26 a avut depuneri de aluviuni, aceste lucruri îngreunând circulația. O zonă aflată în perimetrul satului Chiraftei a rămas fără energie electrică. În plus, un tren de pasageri a rămas în gara din Foltești. S-a intervenit cu rapiditate pentru a soluționa aceste situații, însă ne menținem atenția asupra consecințelor ce ar putea fi generate de fenomenele meteorologice periculoase”, a anunțat, pe FB, prefectul Avramescu.

Județul Galați este sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică ridicată până duminică dimineață.


Distribuie articolul

You May Also Like