Primăria Galați anunță cât a plătit pentru iluminatul de sărbători

Distribuie articolul

Dacă tăceai, filozof rămâneai. Primăria Galați anunță că iluminatul festiv nu a costat prețul maxim, despre care s-a tot vorbit. Totuși, a costat ceva, mult mai mult decât în alți ani. Altfel spus, Primăria se laudă cu faptul că iluminatul de sărbători nu a fost exorbitant, ci „doar” foarte scump.

Desfășurăm materialul clientului ca să aflăm că Primăria o arde în „stofe” scumpe. Pentru trei evenimente (sărbătorile de iarnă, Zilele Galațiului, Ziua Națională), municipalitatea a plătit aproape 345.000 de euro și, culmea, simte nevoia să se laude cu chestia asta. În plus, iluminatul de Paște (2019) nu este inclus în total și dacă adăugăm doar jumătate din suma cheltuită de Crăciun-Anul Nou, atunci factura finală va trece de 500.000 de euro. Practic, pentru toată distracția gălățenii nu vor plăti suma ridicol de mare de 680.000 de euro (probabil cea mai mare din țară), dar vor plăti foarte mult, Galațiul păstrându-se în topul național al cheltuielilor cu beculețe și ornamente luminoase.

„Primăria municipiului Galați informează că suma de plată pentru iluminatul festiv de sărbători este de 1.641.595 de lei, fără TVA. Astfel, municipalitatea va achita, în final, pentru iluminatul festiv de Crăciun suma de 1.586.595 de lei, fără TVA, pentru iluminatul festiv de Zilele Galațiului – 30.000 de lei, fără TVA, iar pentru iluminatul festiv de Ziua Națională a României – 25.000 de lei, fără TVA. Sumele detaliate mai sus reprezintă plata efectivă a serviciilor contractate… Prețul total al ofertei declarate câștigătoare a fost de 2.665.100 de lei, fără TVA, și a vizat decorarea orașului atât pentru sărbătorile de iarnă, Zilele Galațiului, Ziua Națională a României, cât și pentru Sărbătorile de Paști (2019). Suma de 2.665.100 de lei, fără TVA, reprezintă valoarea maximă a acordului-cadru încheiat de Primărie.” (Primăria Galați)


Distribuie articolul

You May Also Like