Ninge în centrul țării. Șoferii care pleacă la drum lung TREBUIE să aibă anvelope de iarnă

Distribuie articolul

Atenție șoferi! Dacă plecați la drum, este recomandat să aveți mașini echipate cu anvelope de iarnă. Noaptea trecută a nins în județele Harghita, Brașov, Dâmbovița și Prahova, iar ninsorile nu s-au oprit încă în zonele de deal și de munte. Drumarii intervin cu utilaje care împrăștie sare și curăță carosabilul. De asemenea, meteorologii au instituit cod galben de vânt puternic și de ninsori la mari înălțimi, valabil joi, 15 noiembrie.

„Se vor semnala: în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700…1800 m, intensificări ale vântului cu rafale de peste 50…70 km/h, spulberând ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, se arată în informarea Institutului Național de Meteorologie.

Conform legii, echiparea autovehiculelor cu anvelope speciale pentru sezonul rece este obligatorie pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de data din calendar. De aceea, șoferii care pleacă la drum lung trebuie să fie pregătiți. Conducătorii  auto care nu au mașinile echipate corespunzător riscă de la 9 la 20 de puncte amendă, ceea ce în bani înseamnă între 1.305 lei și 2.900 lei. Pe lângă amendă, conducătorii auto rămân și fără certificatul de înmatriculare,  până fac dovada montării anvelopelor de iarnă. Important de știut este faptul că autovehiculele cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone trebuie dotate și cu echipamente antiderapante.


Distribuie articolul

You May Also Like