Rezultate peste media pe țară pentru elevii gălățeni la simularea Evaluării Naționale

Distribuie articolul

Ministrul Educației Naționale, Sorin Câmpeanu a declarat că este mulțumit de rata de promovabilitate la recenta simulare a Evaluării Naționale în care au fost angrenați elevii claselor a VIII din țară.

„Țin să felicit elevii de clasa a opta, care ne-au adus în această perioadă plină de dezechilibre și frustrări o veste foarte bună, surprinzătoare pentru cei mai mulți, chiar si pentru Ministerul Educației.
Aceste rezultate – peste 20 de procente în plus față de 2016, aproape 15 procente în plus la rata de promovare față de 2017, 18 procente în plus fată de 2018 și 12 procente în plus față de 2019 – sunt rezultate absolut remarcabile, care ne dau speranța că tânăra generație reușește să traverseze această perioadă de criză și ne vom concentra asupra relevanței subiectelor pentru examenele naționale de bacalaureat și de evaluare națională, pentru o organizare cât mai bună „, a spus ministrul Câmpeanu.

În marea majoritate a județelor rata de promovare a fost de peste 50%, excepțiile fiind Vaslui si Timiș.

„Crizele, în general, evidențiază tot ce este mai rău, dar în același timp și tot ce este mai bun. În cazul de față, simularea pentru Evaluarea Națională, din fericire, se constată ca au fost scoase în evidență calitățile elevilor care după o lungă perioadă de predare on-line au reușit să se mobilizeze. Au fost foarte multe școli care nu au putut organiza simularea, fiind instituită carantina. E foarte important ca, de îndată ce va fi ridicată starea de carantină, aceste școli să poată organiza – și au posibilitatea, prin ordinul de ministru pe care l-am promovat – să organizeze simularea și pentru acei elevi”, a mai precizat Câmpeanu.

Ministrul a negat ipoteza conform căreia gradul de dificultate al subiectelor ar fi fost mai redus în acest an.

Cum stăm la Galați…

69,31 dintre elevii din judeţul Galaţi au reuşit să obţină note de peste 5,00 atât la Matematică cât și la Limba Română, media națională fiind 65,9 la sută.

În judeţul Galaţi elevii de clasa VIII au obţinut 32 de note de 10,00, la cele două discipline, doar două dintre acestea fiind la Limba Română. Cea mai mare medie la nivelul județului a fost 9,95, nici un elev nereușind să obțină note maxime la ambele materii.

CNVA-ul are 12 elevi cu note maxime. Şcolile 11, 28 și 29 au câte trei elevi ce au obținut o notă de 10. Apoi, Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci, cu două note maxime și nouă unități de învățământ unde s-a obținut câte o notă maximă: Colegiul „Costache Negri”, Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul „Calistrat Hogaş” din Tecuci, Liceul „Emil Racoviţă”, Şcoala „Iorgu Iordan” din Tecuci, Şcoala „Sf. Nicolae” Lieşti, Şcolile 7, 13 și 22 din Galaţi.


Distribuie articolul

You May Also Like