Revizie în epidemie. Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Galați a intrat în reparații

Distribuie articolul

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați a intrat în revizie. Asta deși suntem în timpul epidemiei de COVID-19, iar la spitalul gălățean sunt numeroase persoane infectate care au nevoie de tratament. Pacienții au fost transferați în alte spații sau chiar la alte spitale.

Autoritățile din Brăila au anunțat că o pacientă de la Galați, aflată în stare gravă, a fost transferată la Spitalul Județean brăilean. Transferul a fost făcut duminică seara cu o ambulanță specială.

„O pacientă din Galați, infectată cu noul coronavirus și aflată în stare critică, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Brăila, fiind internată în Secția Anestezie Terapie Intensivă. A fost o decizie medicală și, dincolo de orice altceva, umană. Viața unui om nu poate fi cântărită sau dezbătută. Nici Jurământul lui Hippocrate! Și nici culoare politică nu au: viața și jurământul!  Am încredere că medicii brăileni vor face tot ce le stă în putință! Situația din județul Galați este mult mai gravă, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate”, a scris pe o rețea de socializare prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc.

În interiorul secției ATI a spitalului Județean Galați se fac reparații. Se lucrează în regim de urgență deoarece secția va fi redeschisă peste trei zile. Specialiștii fac reparații la instalații și în paralel spațiul este dezinfectat. Lucrarea se desfășoară cu acordul Ministerului Sănătății.

„Pentru o informare corectă, ATI Galați după mai mult de 2 luni de aglomerare a compartimentului Covid este în “revizie” totală (dezinfecție, control și reparație aparatură, circuite gaze,etc) cu aprobarea ministerului”, a anunțat medicul Dumitru Isfan.

În județul Galați sunt 563 de cazuri confirmate de infectare cu virusul Covid-19. De la începutul epidemiei, 80 de persoane au decedat.


Distribuie articolul

You May Also Like