Ce se întâmplă când moldovenii fac grevă japoneză? La Primăria Galați, nimic!

Distribuie articolul

Primăria Galați a fost ocupată de japonezi. Nu erau mulți și, culmea, nu aveau chef de muncă. În plus, oamenii nu aveau ochii alungiți din naștere, ci de la foamea din România, spuneau ei. De aceea, cereau salarii mai mari.

Este vorba despre funcționarii Primăriei Galați, o parte dintre ei. Oamenii, vreo 200 de persoane, au fost miercuri, 24 mai, în grevă japoneză. De fapt, a fost un fel de grevă japoneză pentru că oamenii nu au purtat banderole albe la mâini. Nu știm dacă au sunat la Tokyo și au aflat că pe catwalk-ul grevelor nu se mai poartă banderolele. Nici nu contează. Ei au lipit afișe pe pereții Primăriei și ai instituțiilor subordonate cu mesajele Grevă Japoneză și Program Normal (până miercuri nu era normal?).

Funcționarii din administrația publică locală sunt nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării unitare şi de lipsa unei grile de salarizare. „În primul rând, lipsește o grilă de salarizare a angajaților din acest sector, asta însemnând crearea unui haos total în salariile angajaților din primării, consilii județene, direcții de asistență socială, de evidență a persoanelor, de taxe și impozite și poliție locală. În al doilea rând, invocându-se autonomie locală, lasă la latitudinea aleșilor locali stabilirea salariilor de bază pentru administrația publică locală, situație în care nu mai putem vorbi de o salarizare unitară în domeniul bugetar. Această situație poate conduce la reducerea salariilor până la nivelul minim pe economie. Proiectul nu ține cont de salariile existente în plată, nu echivalează funcțiile intersectoriale și reglementează acordarea unor sporuri fără fundament, care duc la alte inechități”, s-au plâns pe la colțuri reprezentanții Sindicatului Independent al Primăriei Municipiului Galați.

La greva japoneză de la Primăria Galați nu au participat toți angajații. Probabil, ceilalți sunt mulțumiți de faptul că li se pregătește castrarea salariului. Iar cei care au participat, s-au închis prin birouri atunci când au fost întrebați despre protest. Tragem linie și constatăm că pseudo protestul de miercuri nu a afectat activitățile din Primărie. Practic, lucrurile au mers la fel de prost ca întotdeauna.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns