Cod portocaliu de vânt în Galați

Distribuie articolul

Până în această seară, județul Galați va fi măturat de rafale puternice de vânt, ce ar putea depăși în anumite situații 100 km/h. Deocamdată, niciun sector de drum nu este blocat, dar reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) recomandă prudență, mai ales în cazul deplasărilor lungi ce ar tranzita zona montană, aflată sub cod roșu.

Codul portocaliu este valabil până la ora 18, în data de 24 februarie, și se referă la intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă în  zona înaltă de munte.

Codul roșu, valabil pentru aceeași perioadă, vizează vânt puternic, cu viteze de peste 140 – 180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero în Carpații Meridionali și de Curbură.

”Rugăm participanții la trafic să circule cu atenție și să respecte restricțiile impuse pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi, acolo unde este cazul, având în vedere atenționările de cod portocaliu  și roșu de vreme rea emise de către Administrația Națională de Meteorologie. Atragem atenția conducătorilor auto care se deplasează în această perioadă,în special în zonele montane afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNAIR.

Imagini de la intervențiile Regionalelor CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr.


Distribuie articolul

You May Also Like