EDITORIAL/ Jungla Galați

Distribuie articolul


După o săptămână de stat prin alte orizonturi, am revenit pe iste meleaguri mai încărcat dar și deprimat de ce găsiși.

Prin Centru se lucrează pe la parcurile din zona Mazepa. Asta-i de bine că pe-acolo parcurile arătau ca după bombardamentele de la Navarone. Cu bicicleta dădeai în nas, cu trotineta luai o traiectorie de parcă erau cornerele bătute de David Beckham, cu skateboard-ul aveai toate șansele să intri fix pe spațiul verde iar despre role chiar nu putea fi vorba.

Acum problema e alta. Șantierul respectiv, ca mai toate din Galați, este prost structurat, nici măcar greșit. O extindere aiuritoare a spațiului de lucru ce irită trecătorii și pe cei ce locuiesc în zonă.

Domnu’ Șerif Pucky, când te-apuci de curățenie prin casă la matale, întorci totul pe dos și mergi de dormi prin vecini? Că dacă-i așa, pricep cum e cu organizarea de șantier. E simplu. Totu-i otova! Dar enervezi lumea…
Prin cartiere, e nice! Bălăriile deja trec de mezanin, lipsesc însă lianele ca să fie jungla la ea acasă. Să vezi curând țânțărimea naibii la malul gârlei!

Ca să ne fie pandemia mai ușoară, ca și anul trecut, au reapărut în peisaj niște ființe mici, molcome cu aromă de …primăvară – ploșnițele. Drăguțele de ele…

Pucky, dar cum e cu administrația aia publică locală profi cu care te-ai altoit peste chelie după ce ai câștigat alegerile că nu m-am prins încă? Sau era doar așa spusă la un șpriț fără sifon?


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns