Reglare de conturi cu focuri de armă

Distribuie articolul

O răfuialală între două clanuri de romi rivale s-a încheiat cu focuri de armă, trase în plină stradă, la Galați. Reglarea de conturi a avut loc săptămâna trecută, pe strada Basarabiei, la o oră de trafic intens.

„Inculpatul a folosit o armă de foc letală, cu care a tras de trei ori în direcția unor persoane din grupul rival. S-au tras trei gloanțe. Două s-au oprit în gardul unei case din apropiere, iar al treilea în peretele unei alte case. Nu s-au înregistrat victime”, a precizat pentru Lider FM prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, Ovidiu Zaharia.

Bărbatul care a tras cu arma de foc letală a fost reținut de polițiști pentru 24 ore, sub acuzațiile de uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tulburarea liniștii și ordinii publice. Judecătoria Galați l-a plasat însă, în arest la domiciliu, considerând că nu prezintă pericol public ridicat.

Procurorii au contestat decizia și cer arestarea preventivă a pistolarului și plasarea lui în arestul Poliției. Acesta are antecedente penale, majoritatea faptelor fiind comise în perioada minoratului.

„Arma nu a fost găsită. Cercetările continuă pentru găsirea și confiscarea pistolului. Avem confirmarea că este vorba despre un pistol cu gloanțe letale”, ne-a mai precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, Ovidiu Zaharia.


Distribuie articolul

You May Also Like