Contractele de muncă part-time nu vor mai fi supraimpozitate. Află AICI cât vor plăti angajatorii de la 1 ianuarie

Distribuie articolul

Guvernul Orban renunță la supraimpozitarea contractelor de muncă part-time. Conform proiectului inițiat de parlamentari PNL și susținut de toți deputații, angajatorii vor plăti contribuții doar pentru orele muncite de salariați.

Miercuri, plenul Camerei Deputaților a adoptat prin vot eliminarea din Codul Fiscal a supraimpozitării contractelor de muncă part-time. Practic se revine la situația din urmă cu doi ani, iar măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Contractele part-time au fost impozitate cel puțin la nivelul salariului minim începând cu august 2017. În prezent, chiar dacă angajații lucrează un număr mai mic de ore, angajatorii plătesc contribuții și taxe la nivelul salariului minim brut pentru 8 ore.

De la 1 ianuarie, anul viitor, salariul de bază minim brut va crește până la 2.230 lei. Asta înseamnă că pentru două ore muncite, un angajator va plăti statului în jur de 250 de lei lunar.

Salariul minim nu va crește și pentru persoanele cu studii superioare. Pentru acestea, salariul de bază minim va fi menținut la 2.350 lei lunar fără a include sporuri și alte adaosuri.


Distribuie articolul

You May Also Like