Refuză stelele de ofițer

Distribuie articolul

Visul oricărui subofițer este să ajungă ofițer într-o bună zi. Mulți dintre subofițeri fac eforturi uriașe pentru a intra în corpul ofițerilor. Dau admitere la Academia de Poliție până intră, se înscriu apoi la toate examenele de ofițeri care apar, pentru a-și împlini visul.

Ei bine, un jandarm din Galați, cu studii superioare, refuză stelele de ofițer. El a absolvit Academia de Poliție în urmă cu mai bine de 10 ani și a tot așteptat momentul oportun pentru a intra în rândul ofițerilor. Nu a avut noroc însă, posturile de ofițeri scoase la concurs în tot acest timp fiind puține și la mare căutare. Recent, printr-o reglementare din cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI), tuturor subofițerilor din structuri, care au absolvit Academia și nu au promovat nici un concurs de ofițeri, li s-a oferit șansa să intre în corpul ofițerilor.

La Galați, subofițerul de jandarmi care îndeplinea această condiție a refuzat stelele de ofițer. Cel puțin pentru moment.

„Într-adevăr, avem un coleg subofițer care nu dorește să devină ofițer. În situația în care ar deveni ofițer, ar trebui să meargă la Tecuci, acolo având funcții vacante. Ori colegul nostru nu dorește să plece la Tecuci. Are motive personale, are familie în Galați și mai are câțiva ani până la pensie”, ne-a declarat inspectorul șef al Jandarmeriei Galați, colonelul Dănuț Vasilică.

Odată cu intrarea în corpul ofițerilor, jandarmul ar fi beneficiat și de o creștere de salariu. Însă nici acest lucru nu l-a convins.

„Trecerea în corpul ofițerilor înseamnă, evident, și o creștere salarială corespunzătoare, însă nu îl putem obliga pe subofițer să facă acest pas. Poate solicita oricând să devină ofițer. Acest lucru nu se prescrie”, a precizat colonelul Dănuț Vasilică.


Distribuie articolul

You May Also Like