Cercetat pentru schingiuirea unui cal

Distribuie articolul

Un bărbat din județul Galați este cercetat de Poliția Animalelor, după ce a fost filmat în timp ce maltrata un cal.

În urma apariției imaginilor în mediul online, polițiștii s-au autosesizat și au început cercetările. Animalul agresat a fost pus sub protecție pentru 45 de zile, într-un adăpost.

„În urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, a unei filmări cu un bărbat care lovește un cal căzut la pământ, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”.

Din verificări, a rezultat că cel care apare în imagini, agresând animalul, este chiar proprietarul acestuia, un bărbat, de 55 de ani, din sat Fântânele, comuna Scânteiești.

Cu ocazia audierii, bărbatul a încercat să inducă în eroare polițiștii, declarându-le că animalul nu se mai află în posesia sa, întrucât l-a vândut unei persoane din altă localitate.

Polițiștii au constatat însă, că bărbatul ascunsese calul într-un grajd, din curtea locuinței, și că acesta fusese maltratat.

Ca urmare, a fost emis un ordin de plasare a animalului în adapost, pe o perioadă de 45 de zile, cabalina fiind transportată la Grădina Zoologică Galați, unde va beneficia de adăpost, hrană și tratament medical.

Conform legislației în vigoare, într-un interval de 30 de zile de la finalizarea acestei perioade, deținătorul poate solicita restituirea animalului, având însă obligația sa achite cheltuielile făcute cu întreținerea și tratamentul medical al acestuia.

În caz contrar, animalul se consideră abandonat și rămâne în adăpost”, precizează IPJ Galați.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like