Razii, controale și amenzi la societăți comerciale și spitale

Distribuie articolul

În week-end-ul abia încheiat, sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I. din județul Galați, alături de reprezentanți de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (I.T.M.), Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.), Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (A.N.P.C) și Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii infecției cu coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.


Au fost verificate in total 115 societăți comerciale, fiind aplicate 168 de sancțiuni în afara contextului Covid-19, în cuantum de 49738 lei și 46 de sancțiuni pentru infracțiuni legate de Covid, din care 41, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Amenzile au totalizat 5000 de lei iar 3 sancțiuni la Legea 61, au fost în valoare de 800 de lei.


În aceste misiuni au fost implicate 136 de efective, aparținând Poliției Naționale, Poliței Locale, Jandarmeriei și Ministerului Muncii. Reprezentații A.N.S.V.A. Galați au întreprins la rândul lor, 6 acțiuni de control în unitățile care produc, prelucrează, depozitează și valorifică produse de origine animală și non-animală, din care 3 controale în colaborare cu reprezentații D.S.P. Galați.

Inspectori sanitari de stat ai D.S.P. Galați au efectuat un număr de 12 controale igienico-sanitare și au aplicat un număr de 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6500 de lei pentru utilizarea, în cadrul spitalelor, de medicamente cu termen de valabilitate expirat și pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor.


Distribuie articolul

You May Also Like