Cuza Vodă, comuna cu unicități

Distribuie articolul

La 30 de km de Galați, chiar înainte de Pechea, se află comuna Cuza Vodă, desprinsă după aproximativ un deceniu de democrație din Slobozia Conachi.


Cu o populație de aproape 3000 de suflete, localitatea are un primar liberal aflat la al treilea mandat, Dănuț Codrescu.


Se vede treaba că la Cuza Vodă celebrul clișeu „Omul sfințește locul” se potrivește al naibii de bine de vreme ce totul arată ok.
Cu multe programe derulate sau în curs de derulare, cu mulți bani europeni atrași, Cuza Vodă se poate mândri cu asfaltarea în totalitate a rețelei stradale, cu internet gratuit în parcuri sau instituții publice.


Cu două investiții se pot mândri cei din Cuza Vodă prin unicitate la nivel județean printre localitățile rurale.


Întrarea în linie dreaptă, pentru ca în viitoarele două luni să fie inaugurat un cabinet de radiologie dentară, astfel, localnicii nemaifiind nevoiți să bată drumul Galaților pentru o radiografie stomatologică.


Aparatura este achiziționată, spațiul pus la punct, practic, administrația locală urmând să obțină avizele finale, o simplă formalitate.


A doua originalitate a celor din Cuza Vodă este semnarea contractului pentru intabularea terenurilor extravilane și, de asemenea, intabularea imobilelor locuitorilor comunei, proiect ce se întinde pe o perioadă de trei ani.


Primarul Dănuț Codrescu este de părere că pentru următorul mandat piatra de încercare o va reprezenta introducerea gazului metan în localitate.


„Avem studiile de fezabilitate făcute pentru rețeaua inteligență de gaze naturale împreună cu vecinii din Slobozia Conachi. Estimez că în următorul mandat gospodăriile celor peste 1200 de familii din Cuza Vodă vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale”, a afirmat primarul Dănuț Codrescu.


Distribuie articolul

You May Also Like