Strada Rizer: groapa s-a predat, blocajul rezistă

Distribuie articolul

Putea să devină devină obiectiv turistic și părea să facă toate eforturile în acest sens: a încercat să se astupe singură, cu PET-uri și alte gunoaie aruncate în ea, după ce primarul promisese că o acoperă în câteva zile și lunile treceau fără vreun rezultat; a încercat să se mărească singură, dublându-și diametrul în lunile în care aștepta constructorul mult – promis. Nu vom ști niciodată ce ar fi ajuns căci, exact când să aniverseze șase luni, s-a trezit acoperită.

O groapă cu diametrul de aproximativ 2 metri și adâncimea de 3-4 metri apărea la mijlocul lunii februarie în mijlocul străzii Rizer, în urma unei avarii la rețeaua de apă și canalizare. O echipă de muncitori a venit atunci, a constatat, a montat câteva plăci OSB, cât să sprijine malurile, a  acoperit totul cu folie de celofan, a împrejmuit lucrarea cu plasă verde și a plecat. Și plecată a rămas. Blocând mai întâi traficul.

Din februarie și până acum, groapa s-a descurcat cum a putut: în spirit românesc, a primit cu malurile deschise PET-uri goale de apă și bere, o navetă goală de plastic și tot ce au mai binevoit să arunce trecătorii în ea.

La ceas aniversar, exact când se pregătea să sărbătorească 6 luni de existență, s-a trezit că e umplută cu pământ. Nu se știe de cine, lucrarea nefiind semnalizată cu panouri în care să fie trecută denumirea, beneficiarul, proiectantul și constructorul, chiar dacă, spune legea, ”neafișarea panoului de identificare se va sancționa cu sistarea imediată a lucrărilor”. Adevărul este că, după ce au acoperit groapa, muncitorii au dispărut, în miezul zilei la locul faptei fiind doar un utilaj și o movilă de pământ.

În continuare, drumul este blocat. Pe lângă riveranii sau cei care trec întâmplător, are de suferit și transportul în comun: de șase luni a fost deviat și traseul 28, ce tranzitează zona.

În urmă cu cinci luni, când am semnalat problema, dinspre primărie lucrurile se vedeau bine: ”Se lucrează. În câteva zile va fi gata”, susținea pe 12 martie Ionuț Pucheanu. La insistențele noastre dacă vor fi zile sau e posibil totuși să numărăm săptămâni sau luni, a răspuns iritat, dar ferm: ”am spus zile!”. Cine suntem noi să-l contrazicem?!


Distribuie articolul

You May Also Like