Razie pe șoselele din Galați. Poliția Rutieră i-a verificat pe transportatorii de persoane

Distribuie articolul

Razie a Poliției Rutiere din Galați, pentru verificarea modului în care se desfășoară activitatea de transport al persoanelor.

„Scopul acțiunii a fost prevenirea abaterilor referitoare la numărul persoanelor din mijloacele de transport în comun și al respectării prevederilor legale pentru siguranța pasagerilor”, informează IPJ Galați.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri gălățeni au controlat 102 autovehicule, aplicând sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.G. 69/2012 (10 sancțiuni) ), O.U.G. 195/2002 (26 de sancțiuni), Legii nr. 38/2003 (6 sancțiuni).

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 43.567 de lei.

Astfel, pe strada Calea Smârdan, la intrarea în municipiul Galați, polițiștii au depistat un conducător auto care transporta persoane într-o autoutilitară, fără a deține licență în acest sens.
Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, cu amendă în valoare de 5000 de lei,

suspendarea dreptului de a utiliza autovehiculul, reținerea plăcuțelor de înmatriculare și retragerea certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în urma controlului efectuat împreună cu reprezentanții R.A.R., s-a constatat că autovehiculul prezintă defecțiuni la sistemul de direcție, de lumini și are anvelopele uzate, abateri pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 3915 lei. Totodată s-a luat măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

Un alt conducător auto care efectua transport de persoane, pe raza municipiului #Tecuci, a fost sancționat cu amendă în valoare de 9000 de lei pentru nerespectarea, în cazul efectuării transportului rutier, a obligației de a emite bilete/legitimații de călătorie. În urma controlului, polițiștii au constatat că dintre cei 35 de călători din autovehicul, 21 nu aveau emise legitimații de călătorie.

Tot în munuicipiul Tecuci, pe strada Tecuciul Nou, polițiștii au depistat un bărbat care transporta trei persoane, în regim de taxi, în autoturismul său, fără a fi autorizat în acest sens. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei, reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, pentru transportul public, de persoane, contra cost, cu un autoturism, fără a deține pentru acesta, după caz, autorizație taxi valabilă sau copie conformă valabilă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns