Razie în pădurile din Galați

Distribuie articolul

Zeci de amenzi și mii de metri cubi de lemn confiscați, este bilanțul raziei făcute sâmbăta de Poliție și Garda Forestieră din Galați. Au fost verificate 12 zone împădurite din județ și mai multe firme care au ca obiect de activitatea exploatarea lemnului.

„La data de 28 august, polițiștii gălățeni, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere și ai Direcției Silvice, au desfășurat, pe raza județului, o acțiune pe linie silvică.

În cadrul activităților, au fost verificate 12 zone împădurite și mai multe societăți comerciale, fiind constatate 52 de contravenții și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 26 500 de lei.

Dintre acestea, două contravenții, în valoare de 7000 de lei, au fost aplicate pentru depozitarea în incinta punctelor de lucru a materialelor lemnoase fără proveniență legală.

De asemenea, au fost confiscate faptic 5.50 mc de material lemnos (cherestea) si valoric 16.175 mc lemn de foc/cherestea, în valoare totală de 13 817 lei.

Totodată, polițiștii au constatat comiterea a două infracțiuni la regimul rutier”, transmite IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like