Tichete sociale pentru masa caldă din fonduri europene nerambursabile!

Distribuie articolul

Schema Națională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru cele fără Adăpost (SNSPVPA) a fost introdusă printr-un act normativ OUG 115\2020, și se referă la ajutorarea categoriilor cele mai defavorizate.

Concret, aceste persoane vor primi tichete sociale pentru masa caldă, acorde din fonduri externe nerambursabile. Unitățile partenere în aplicarea acestei scheme sunt autoritățile publice locale și Instituția Prefectului. Categoria principală de beneficiari o reprezintă persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (704 lei) în vârstă de peste 75 ani.

De asemenea, de prevederile prezentei ordonanțe beneficiază persoanele sau familiile fără adăpost, inclusiv cele ce au fost evacuate sau cele cu copii fără un domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.
Autoritățile administrației publice locale au întocmit listele cu destinatarii finali cu evidențierea explicită a celor două categorii.

„ Am primit de la primării listele cu aceste persoane defavorizate și le-am înaintat Ministerului Fondurilor Europene, conform graficului, până la 15 august. Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masa caldă este de 180 lei pe lună, iar valoarea sa poate fi actualizată anual prin hotărâre de Guvern” a afirmat prefectul județului Galați, Gabriel Ioan Avrămescu.

La nivelul Galațiului au fost identificați 8185 beneficiari dintre care, 732 în municipiul reședință de județ, 360 în Tecuci, 83 la Berești, 114 la Tg. Bujor și 6896 în cele 61 de comune.
Dintre acestea din urmă, cele mai multe tichete sociale vor pleca la Matca (513) și Cudalbi (335) iar cele mai puține la Șendreni (38), Suhurlui (40), Rădești (42), Suceveni (49) și Băneasa (54).


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns