Râdem pe banii noștri: parlamentarii puterii și ai opoziției se bat în moțiuni și declarații

Distribuie articolul

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii a fost respinsă de deputați. Cu  96 de voturi „pentru”, 157 de voturi „împotrivă” şi 16 abţineri, plenul Camerei Deputaților a respins documentul întocmit de PNL.

Demersul liberalilor nu se putea termina cu happy-end, având în vedere componența majorității parlamentare, dar măcar a înviorat atmosfera prin Parlamentul prăfuit. În plus, numele moțiunii este funny, în pas cu vremurile pe care le trăim. Moțiunea simplă a PNL a fost intitulată „Lia Olguța Vasilescu – Ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale”.

„Luni de zile aţi minţit că salariile nu vor scădea, ci vor creşte, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră şi în Guvernul din care faceţi parte! Aţi fost demascată de propria incompetenţă şi aţi continuat cu sfidarea populaţiei”, i-au transmis ministrului Olguţa Vasilescu, reprezentanții opoziției.

Ministrul Olguța Vasilescu a făcut ceea ce știe să facă foarte bine: bășcălie. Le-a spus parlamentarilor din opoziție că moțiunea nu o vizează și că cifrele prezentate sunt inventate.

„Aţi cam greşit adrisantul…..Nu există nicio statistică din care să reiasă că au scăzut salariile a două milioane de români. Este o cifră aberantă”, a spus Olguța Vasilescu.

Zilele trecute, în timp ce se afla la Tecuci într-o acțiune a partidului, vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a vorbit despre ministrul Vasilescu și despre „catastrofala politică a Guvernului PSD-ALDE”. Cu această ocazie, liderul liberal a spus că salariile bugetarilor sunt asigurate doar până la toamnă.

„Ministrul Muncii, în mod cinic, a înșelat toate categoriile de alegători. Legea salarizării este nesustenabilă, salariile sunt asigurate doar pentru primele nouă luni, deoarece nu au bani, pun biciul pe mediul de afaceri, iau bani și de la mame de la persoanele cu handicap. Este munca cea mai fiscalizată din Europă, pensionarii sunt mințiți, este haos. Salariile trebuie să crească în funcție de productivitatea muncii, iar ordonanțele Guvernului fac haos, miniștrii execută un program utopic, haotic”, a explicat Raluca Turcan, vicepreședintele PNL.


Distribuie articolul

You May Also Like