Hobbitul: O călătorie neașteptată cu autobuzul Transurb. Primăria Galați a dat-o în bară cu adăposturile pentru călători

Distribuie articolul

Primăria Galați le lansează cetățenilor o nouă provocare. Se numește „Câți oameni intră într-o stație de autobuz din Galați?” și se adresează cetățenilor care călătoresc cu autobuzul prin oraș. Și în acest caz, opiniile sunt diferite: Primăria spune că este vorba despre adăposturi pentru oameni, cârcotașii susțin că sunt pentru pitici.

Așadar, Primăria Galați a anunțat că a început să monteze adăposturi pentru călători în stațiile de autobuz. Cică vor fi montate aproximativ 150 de adăposturi noi iar numărul poate varia în funcție de înființarea sau desființarea unor stații existente. O parte dintre noile adăposturi au fost donate de agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza municipiului.

Chestia este prezentată ca o mare victorie a administrației Pucheanu care a îmbârligat râul, ramul și baștanul din mediul privat să cotizeze la facerea minunii aducătoare de bunăstare.

„Mulțumim pe această cale firmelor care s-au implicat în demersul inițiat de Primărie, contribuind la bunăstarea gălățenilor. Cred că este prima dată când, în Galați, pentru un scop comun, mediul privat bate palma cu administrația publică locală.”(Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați)

Toate bune și frumoase până te lovești cu capul de chestiile numite pompos  „adăposturi pentru călători”. Trecând peste discuțiile despre estetică(mai țineți minte când primarul Ionuț Pucheanu dădea de pământ cu refugiile pregătite de Marius Stan spunând că sunt urâte?), adposturile au mare problemă: nu pot adăposti oameni deoarece sunt prea mici. Cu puțină imaginație, în chestia comandată de Primărie încap vreo trei persoane și un câine maidanez sau o gașcă de hobbiți care se ascund după ce au făcut o năzbâtie.

Bineînțeles, edilii vor zice că sunt prea mulți cârcotași și că adăposturile mai au puțin și se vor roti după soare. Noi le urăm edililor călătorie sprâncenată iar amatorilor de senzații tari și fanilor curentului „umor edilitar”, le spunem în ce locuri vor fi montate cotețele cu pretenții de adăpost: Trefo, Vultur, Piața Energiei 2, Farmacia Hygeia (M 18), Neacșu, Spitalul Județean, Micro 19/2 (capăt de linie), Țiglina I, Mazepa, Potcoava de Aur, Minion – spre Inelul de Rocadă, Sala Sporturilor, Patinoar, Centru, Agenția CFR, Țiglina II, Hotel Sofin, Str. Brăilei – Grădinița Prichindel, Str. Brăilei – Neacșu, Str. Brăilei – Țiglina I (spre Coșbuc), Piața Energiei (spre Ireg).


Distribuie articolul

You May Also Like