Licitația pentru modernizarea navei Perseus intră în prelungiri: autoritățile au prelungit termenul de depunere a ofertelor

Distribuie articolul

A fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației pentru modernizarea navei Perseus. La solicitarea unei companii interesate, procedura va ține până pe 12 martie. Ofertele sunt așteptate la Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galaţi.

„Am primit o solicitare de la o companie care este interesată de licitația pentru Perseus și am decis să prelungim termenul de depunere a ofertelor până pe 12 martie”, a declarat Dorian Dumitru, directorul AFDJ Galați.

Nava aflată în portul Galați are nevoie de reparații și de transformări radicale dar la prima licitație, organizată în 2017, nu s-a prezentat nici o companie. Reprezentanții AFDJ nu au modificat suma pe care o pun la bătaie pentru modernizarea navei Perseus dar au scos din caietul de sarcini o serie de lucrări. Potrivit directorului Dorian Dumitru, din noul caiet de sarcini au fost scoase lucrări care vizau dotarea navei cu mecanisme de salvare și de stingere a incendiilor, cu parâme de remorcă și cu un cabestan modern. Aceste lucrări vor fi făcute ulterior din surse proprii ale companiei, a precizat directorul Dorian Dumitru.

Modernizarea remorcherului Perseus va costa 8,4 milioane de euro, fără TVA,  iar banii vor veni din fonduri europene în proporție de 85%, restul urmând să fie acoperit de la bugetul Ministerului Transporturilor. La final nava Perseus va fi complet modernizată și va suferi modificări majore la structură, la partea mecanică și la instrumentele de navigație. Dacă totul merge conform planului, lucrarea va fi gata în cel mult doi ani. Nava fanion a flotei româneşti a fost construită în urmă cu 27 de ani, are 6.600 cai putere și este folosită iarna, pentru a sparge gheața pe Dunăre. În perioada în care Perseus va fi în șantier, sloiurile de pe fluviu vor fi înlăturate de  remorcherele Galaţi 3, Gheorghieni 2 și Farul aflate în dotarea AFDJ.


Distribuie articolul

You May Also Like