Purtarea măștii este obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor

Distribuie articolul

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis că, începând de luni, purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor și grădinițelor din județ este obligatorie. Decizia a fost luată din cauza creșterii numărului de infectări în unitățile de învățământ din județ.

„Începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 metri în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, se arată în decizia CJSU Galați.

În județul Galați numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 este în creștere. În weekend, în județul Galați au fost raportate 78 de persoane infectate. De la debutul epidemiei, 4.398 de persoane s-au infectat, iar 181 au murit.

Potrivit autorităților, orașul Galați se află în scenariul galben dar se apropie de pragul care presupune adoptarea scenariului roșu. Asta înseamnă că toate școlile și grădinițele vor face doar cursuri online și că vor fi introduse noi restricții printre care sunt închiderea restaurantelor, cafenelelor și cazinourilor.


Distribuie articolul

You May Also Like