33 de ani de închisoare pentru atacatorul de la mall-ul din Brăila

Distribuie articolul

Tânărul de 21 de ani, care în urmă cu un an a lovit intenționat mai mulți trecători în timp ce se afla la volanul unei mașini furate, a primit o pedeapsă de 33 de ani de închisoare. Decizia Tribunalului Brăila nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

Individul și-a aflat pedeapsa marți. El a fost condamnat la 33 de ani de închisoare, dar va sta după gratii cel mult 30 de ani, pentru că aceasta este pedeapsa maximă în România.

„…contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului constând în pedepsele închisorii de 10 ani, 8 ani, 12 ani, 20 de ani, 3 ani, 4 ani, 1 an şi 2 luni şi respectiv 1 an şi 2 luni, acesta urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 20 de ani închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 13 ani, o lună şi 10 zile reprezentând o treime din restul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa principală rezultantă de 33 de ani, o lună şi 10 zile de închisoare. În temeiul dispoziţiilor art. 60 din Codul Penal, constatând că pedeapsa principală rezultantă depăşeşte maximul general al pedepsei închisorii de 30 de ani, dispune ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă a închisorii de 30 de ani”, scrie pe portalul Tribunalului Brăila.

Judecătorii au stabilit pedepsele pentru infracțiunile de tentativă de omor, furt cu violență, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului, distrugere și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Atacul de la mall-ul din Brăila s-a întâmplat pe 11 noiembrie 2018. Marius Valentin Parfenie a furat o mașină după ce l-a înjunghiat pe proprietar, a lovit două persoane pe șoseaua de centură și apoi a intrat în mulțimea de la mall rănind mai mulți trecători. Specialiștii au arătat că bărbatul care a băgat groaza în vizitatorii de la mall nu avea probleme de natură psihică în ziua atacului.


Distribuie articolul

You May Also Like