”PSD dorește ocuparea PNL din interior, pe mâna lui Baltă”

Distribuie articolul

Înlăturarea din structura de conducere municipală PNL a membrilor anti-PSD, ocuparea partidului din interior de către PSD și diferite înțelegeri cu primarul Ionuț Pucheanu (foto dreapta) sau Cristian Dima, liderul ALDE, sub coordonarea lui Victor Paul Dobre, acestea sunt doar câteva dintre acuzațiile publice aduse lui Ștefan Baltă, președintele interimar al organizației municipale a PNL Galați.

Într-o postare publică făcută pe Facebook, jurnalista tecuceană Aida Zaharia susține că Baltă i s-ar fi lăudat în mai multe rânduri cu tot planul de preluare a partidului și reorientare către o înțelegere cu social-democrați.

Prima acuzație a jurnalistei ține de intenția ratată a liberalului de a reorganiza Biroul Politic Local, micșorând numărul de membri de la 36 la 27.

”În realitate, domnul Baltă a dorit reducerea numărului de membri în birou pentru a-i îndepărta pe cei care i-au sancționat comportamentul dualist. Primii pe lista celor pe care Baltă îi dorea eliminați: Petrișor Potec și Andrei Mihăilescu, alături de alți 7-8 colegi din biroul municipal, printre care și consilieri locali pe care i-a catalogat în anumiți termeni – deloc politicoși și colegiali”, acuză jurnalista.

Mai mult, ea susține că totul face parte dintr-un plan coordonat de Victor Paul Dobre, remarcat prin apropierea și non-combatul față de PSD.

”„Schema” lui Baltă a fost gândită timp îndelungat, în complicitate cu Dobre (așa cum Baltă mi-a recunoscut) dar și urmare a unor discuții purtate cu: Ionuț Pucheanu (PSD), Cristi Dima (ALDE), Humelnicu (PSD), și alții. Baltă a ajuns în PNL după un plan gândit împreună cu Pucheanu și Bacalum. Cu alte cuvinte, s-a dorit ocuparea PNL de către PSD, din interior, pe mâna lui Baltă”, afirmă Aida Zaharia.

Desemnat președinte interimar al municipalei PNL Galați în iulie, Ștefan Baltă a avut, conform statutului, un mandat de 90 de zile, ce expira în octombrie, timp în care trebuia să pregătească noile alegeri. Nu a făcut-o, prelungindu-și abuziv mandatul, dar se plânge de ”timpul scurt” pe care îl are până pe 20 decembrie, deși termenul este depășit cu mai bine de două luni.

”Într-o discuție pe care am avut-o cu Ștefan Baltă, în data de 27 noiembrie, mi-a spus că și-a planificat declanșarea alegerilor la organizația municipală a PNL Galați, convins fiind că senatorul George Stângă va fi luat prin surprindere. Baltă își propusese să declanșeze aceste alegeri imediat după întoarcerea lui din Anglia, până la Crăciun. Despre dizolvarea biroului am discutat cu el inclusiv ieri (10 decembrie), telefonic, înainte de ședința de BPJ, unde își propusese să meargă să ceară dizolvarea, pentru că își dorea urgent declanșarea alegerilor interne la organizația municipală. Faptul că acum se plânge în Viața liberă că i se „pare timpul foarte scurt” este o minciună!”, susține jurnalista tecuceană.

În opinia sa, Baltă a avut nevoie de amânare pentru că propunerea pentru organizarea alegerilor a venit din partea șefului său George Stângă și pentru că dorea să știe pe ce oameni se poate baza.

”Un alt scop pe care dorea să și-l atingă era și căderea capului lui Stângă. Acesta a fost și unul din scopurile întâlnirii organizate de complotiștii bătrâni (Capră-Dobre). Baltă nu va candida nu pentru că alegerile sunt cu „dedicație”, așa cum susține, ci pentru că a înțeles că nu are susținere. Înțelegerile cu PSD (Ionuț Pucheanu, Marius Humelnicu, Silviu Bacalum), cu Dima (ALDE), Rodeanu (USR), etc., sub coordonarea lui VP Dobre (sforarul din umbră), în complicitate cu Mihai Capră i-au făcut pe liberalii lui Stângă și pe cei nehotărâți să se retragă de lângă cel care negocia organizația cu adversarii politici”, punctează Aida Zaharia.

Rugat să ofere un punct de vedere referitor la multiplele acuzații aduse public de jurnalista Aida Zaharia, liberalul a preferat să se abțină de la discuție.

”Nu aș dori să comentez niciuna dintre acuzații. Este adevărat că m-am întâlnit cu domnii Dobre și Capră, am mers pentru că am fost invitat de ei, dar aș dori să nu comentez nimic mai mult”, a spus Ștefan Baltă.


Distribuie articolul

You May Also Like