Galații de altădată, în anul Centenarului   

Distribuie articolul

Anul 2018 marchează Centenarul Marii Uniri, un recurs la rememorarea faptelor înaintașilor și o cuvenită reverență față de jertfele lor de pe câmpurile de luptă ale Marelui Război.

Acum 100 de ani, generația Marii Uniri a avut idealul său național și a știut să-l împlinească, mulți români dând jertfa supremă pe câmpurile de luptă ale Marelui Război. În anul Centenarului se cuvine ca şi municipiul Galaţi, unul dintre stâlpi ai economiei României în acea perioadă, să iniţieze o serie de manifestări culturale care  să aducă în atenţie progresele realizate de România în cei 100 de ani scurși de la Marea Unire şi nevoia de a privi spre viitor și a proiecta, de ce nu, următorii 100 de ani.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, Primăria Municipiului Galaţi, Asociaţia „Tinerii şi Viitorul” vă invită să participaţi, duminică, 17 iunie 2018, începând cu ora 15.30, la cea de a IV-a ediţie a Festivalului „La pas prin Grădina Publică în Galaţii de altădată”, eveniment care are ca temă „1918-anul Marii Uniri”.

Prin această manifestare, vom recrea atmosfera Galaţilor din anul 1918, entuziasmul unirii provinciilor româneşti cu patria mamă, aducerea în prim-plan a unor personalităţi care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri. Cu concursul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”, a Palatului Copiilor, al comunităţilor elenă, rusă-lipoveană, armâni, se vor organiza, în Grădina Publică, expoziţii, un târg cu antichităţi (de organizarea târgului răspund anticarii sau asociaţia acestora), manifestări artistice, iar pe una dintre alei se vor comercializa berea Ploll, braga şi produse de patiserie specifice perioadei evocate.

Evenimentul se va încheia cu un recital de muzică armânească susţinut, timp de o oră, de către cunoscutul muzician Stelu Enache.

Intrarea este, ca de obicei, liberă.

SURSA: Direcția Județeană de Cultură Galați


Distribuie articolul

You May Also Like