Proteste antiguvernamentale la Galați sub lozinca „Abrogați și apoi plecați”. Sute de gălățeni au ieșit în stradă

Distribuie articolul

Sute de gălățeni au ieșit duminică în stradă ca să protesteze la adresa Guvernului care zilele trecute a dat o ordonanță de urgență în domeniul justiției. Documentul a scos în stradă zeci de mii de români din marile orașe, aceștia solidarizându-se cu procurorii și judecătorii care solicită abrogarea ordonanței.

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat în fața sediului Prefecturii Județului Galați. Oamenii au venit la miting cu steaguri, fluiere și lozinci scrise pe cartoane: Ce-ți doresc eu ție dulce Românie/Dragnea la pușcărie, Nu mor procurorii când vor infractorii, Corupții și infractorii anchetează judecătorii, Pui de hoți și de mafioți, Nu vrem să fim conduși de hoți. În timpul protestului, nu s-au înregistrat incidente.

Protestul a început la ora 18.00, iar de la Prefectură gălățenii au plecat în marș spre Palatul de Justiție. Protestatarii au anunțat că acțiunile de stradă vor continua până când ministrul de Justiție va demisiona, iar Guvernul va abroga ordonanța de urgență și va renunța la încercările de a-și subordona justiția.


Distribuie articolul

You May Also Like