Protest la Ambulanță. Angajații solicită acordarea stimulentului de risc

Distribuie articolul

A fost protest la Serviciul Județean de Ambulanță din Galați. Timp de două ore, în intervalul 10.00-12.00, ambulanțierii s-au strâns în curte purtând banderole albe pe mână și având hârtii cu mesajul „Protest național”. La protest au participat doar angajații aflați în afara serviciului, astfel încât activitatea Ambulanței nu a fost afectată.

Marea nemulțumire a ambulanțierilor are legătură cu stimulentul de risc acordat angajaților din sistemul medical angrenați în lupta cu virusul COVID-19. Protestatarii susțin că legislația actuală nu permite acordarea stimulentului tuturor angajaților Serviciului de Ambulanță, așa cum au promis autoritățile. Până în prezent doar 170 de persoane din totalul de 268 au primit stimulentul de risc, fiind vorba doar de salariații care au intrat în contact direct cu bolnavii.

Proteste asemănătoare s-au desfășurat în toată țara. Stimulentul care a băgat zâzania în serviciile de ambulanță are valoarea de 2.250 de lei net/lună. De la debutul epidemiei 24 de angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Galați s-au infectat cu virusul COVID-19.


Distribuie articolul

You May Also Like