Ludovic Orban, în vizită la Dunărea de Jos: Zona metropolitană Galați-Brăila are nevoie de conectare la marile coridoare de transport

Distribuie articolul

Premierul României, Ludovic Orban, a vizitat miercuri orașele Galați și Brăila și a vorbit despre marile proiecte de infrastructură care vor lega zona de coridoarele europene de transport. Este vorba despre drumul expres Constanța-Buzău, via Brăila, și despre Autostrada Moldovei.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că zona va fi conectată la rețelele de drumuri europene.

„Zona metropolitană Galați-Brăila are nevoie de conectare la marile coridoare de transport, o conectare reală. Rutier, legăturile sunt realizate pe structuri de tip drum național, unele secundare. Este clar că pentru a asigura dezvoltarea rapidă a a zonei este nevoie de conectarea la coridoarele europene de transport”, a spus premierul Ludovic Orban, pe șantierul podului peste Dunăre.

Prim-ministrul a vorbit și despre coridoarele de transport la care va fi conectată zona Galați-Brăila și despre Autostrada Moldovei. Despre șoseaua modernă care va străbate toată Moldova, Orban a spus că anul acesta se fac primele documentații.

„Coridorul 4 paneuropean Constanța-Nădlac prin intermediul Drumului Expres care se duce de la pod către Tulcea și Constanța și alte două drumuri expres care vor asigura conectarea arealului metropolitan Galați-Brăila la coridorul 9 de transport paneuropean, axa nord-sud. Pe coridorul 9 urmează să se finalizeze în cursul acestui an primele documentații tehnico-economice pe tronsoane ale drumului expres care face legătura între Ploiești și Siret, prin Buzău, Focșani și Bacău”, a dezvăluit Ludovic Orban.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, face miercuri o vizită de lucru în județele Galați și Brăila. El este însoțit de ministrul Economiei, Virgil Popescu, și de ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Dimineață, demnitarii au vizitat Șantierul Naval Brăila și locul în care se construiește podul peste Dunăre dintre Brăila și Galați, iar după amiază sunt așteptați la Combinatul Siderurgic Liberty Galați. De asemenea, premierul și miniștrii vor participa la inaugurarea unei sucursale bancare din orașul Galați și vor avea o întrevedere cu Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian.


Distribuie articolul

You May Also Like