Primăria Galați cere 25 de milioane de lei de la Electrica

Distribuie articolul

După mai bine de patru ani, reprezentanții municipalității gălățene s-au trezit să ceară companiei Electrica nu mai puțin de 25 de milioane de lei. Abia acum sunt solicitate taxe și majorări aferente perioadei 2012 – 2015, din mandatul primarului Marius Stan! De ce nu s-a făcut un demers mai devreme rămâne, deocamdată, un mister.

La sfârșitul săptămânii trecute, Electrica, cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a anunțat că Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord i-au fost stabilite obligaţii de plată suplimentare reprezentând impozit pe clădiri în perioada 2012-2015 în valoare de 24,8 milioane de lei.

“Electrica informează că, în data de 13 decembrie 2019, filialei Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord SA i-a fost comunicat un raport de inspecţie fiscală de la Direcţia Impozite, Taxe şi Alte venituri locale din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi. Prin acest raport au fost stabilite obligaţii de plata suplimentare reprezentând impozit pe clădiri pentru perioada 01.01.2012-31.12.2015 în sumă totală de 24.831.293 lei, din care debit în sumă de 12.051.535 lei şi majorări de întârziere calculate la luna octombrie 2019 în sumă de 12.779.758 lei”, se arată în comunicatul Electrica publicat de Ziarul Financiar.

La întrebarea de ce anume a fost notificată Electrica de taxele și penalitățile respective abia acum, după atâția ani, reprezentanții municipalității au spus că… nu ne pot răspunde. Totul, pe larg, în punctul de vedere de mai jos.

”Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: Potrivit art.11 alin.(1) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare: “Personalul din cadrul organului fiscal este obligat să păstreze secretul asupra informaţiilor de care a luat cunoştinţă ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Totodată la art. 11 alin.(3) din același act normativ se prevede că: “Organul fiscal poate transmite informaţiile pe care le deţine:

a). autorităţilor publice, în scopul îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de lege;

b). autorităţilor fiscale ale altor ţări, în condiţii de reciprocitate, în baza unor instrumente juridice internaţionale semnate de România şi care cuprind prevederi privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal şi/sau recuperarea creanţelor fiscale;

c). autorităţilor judiciare competente, potrivit legii;

d). oricărui solicitant, cu acordul scris al contribuabilului/ plătitorului despre care au fost solicitate informaţii. Prin acord scris se înţelege ca acordul să fie emis fie pe suport hârtie, fie în formă electronică, exprimat în condiţiile legii;

e). în alte cazuri prevăzute expres de lege.

Având în vedere cele menționate mai sus, vă comunicăm că nu putem să vă furnizăm informațiile solicitate”, se arată în comunicatul transmis de biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Reprezentanții Electrica au anunțat că nu intenționează să achite sumele imputate și că vor contesta raportul de inspecție fiscală.


Distribuie articolul

You May Also Like