Protecție socială pentru animale: în timpul guvernării PSD doar mâncarea pentru pisici nu s-a scumpit!

Distribuie articolul

Jurnaliștii EuropaFM au făcut un experiment inedit. Au păstrat două bonuri fiscale de la cumpărături realizate în lunile noiembrie, 2017, și februarie, 2018, într-un supermarket din București și zilele trecute au reluat ședința de shopping achiziționând exact aceleași produse, în aceeași cantitate, din același loc. Rezultatul arată că tot coșul de produse s-a scumpit cu aproximativ 23% din noiembrie până în februarie și acum costă cu încă 27% mai mult decât în urmă cu opt luni.

Pe lista cu cumpărături au fost produse de bază (lapte, oua, făină, orez, brânză, pâine), carne, preparate din carne, pate de ficat și mâncare pentru pisici, iar coșul evaluat anul trecut la aproximativ 100 de lei a ajuns să coste în prezent cu aproape 50 de lei mai mult. Practic, jurnaliștii care au făcut experimentul au aflat că aproape toate produsele din coș s-au scumpit, cu mici excepții. La supermarketul bucureștean carnea de porc are prețul neschimbat dar minunea nu va ține prea mult deoarece producătorii au anunțat că urmează scumpiri importante la carnea și produsele de porc din cauza pestei porcine. Cel de al doilea produs care nu s-a scumpit este mâncarea pentru pisici. La plic sau la conservă, umedă sau uscată, mâncarea felinelor domestice are prețul neschimbat, semn că animalele o duc mai bine decât proprietarii lor.

Așadar, animalele mănâncă bine, proprietarii lor mănâncă mai puțin sau mai scump, iar guvernanții mănâncă rahat împachetat în programul de guvernare. În câteva luni, majorările salariale din domeniul bugetar au fost înghițite de creșterile de prețuri, iar angajații din mediul privat, fără salarii majorate, au fost „buzunăriți” serios, fiindu-le afectat nivelul de trai.

Dacă pe lista cu scumpiri băgăm carburanții și utilitățile, tabloul guvernării PSD devine horror. Preocupați să-și rezolve problemele penale, liderii partidului de guvernământ au băgat țara în gardul din fundul curții UE. Deși se vorbește despre creșteri economice record și despre proiecte grandioase, aproape toate investițiile importante au fost oprite, Guvernul plimbă bani dintr-un loc în altul ca să plătească salariile, pensiile și lucrurile urgente, iar la Bruxelles a ajuns o hârtie în care se vorbește despre o înghețare a salariilor românilor în anul 2019!


Distribuie articolul

You May Also Like