Propuneri ale consilierilor locali pentru sprijinirea companiilor private

Distribuie articolul

Reprezentanții PNL în Consiliul Local vor face mai multe propuneri pentru sprijinirea oamenilor de afaceri locali, în contextul crizei declanșate de COVID-19. Acestea vor fi dezbătute în ședința legislativului local.
Consilierii PNL îi cer primarului să sprijine măsurile propuse. Printre altele, liberalii vor să fie suspendate chiriile percepute de Primărie pentru spațiile folosite de micile afaceri, să fie amânate mai multe taxe și să fie prelungite datele de valabilitate pentru autorizațiile de construcție.

Comunicatul PNL
„În urma consultărilor cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud – Est și cu reprezentanții mai multor ONG-uri, avansăm următoarele propuneri care vizează firmele afectate în această perioadă, care își diminuează sau suspendă activitatea (de ex. restaurante, baruri, săli de joacă, firme de turism, etc.).

 • suspendarea plății chiriilor către UAT Municipiul Galați, acolo unde municipalitatea este proprietar, dacă activitatea nu poate fi desfășurată, indiferent de natura ei. De exemplu, în Piața Centrală, aproximativ 230 de comercianți nu își mai pot desfășura activitatea, dar trebuie să achite în continuare chirii lunare cuprinse între 900 – 6.000 de lei/ spațiu. Situații similare sunt și în alte piețe.
 • scutirea de la plata taxei/ abonamentului Ecosal pe întreaga perioadă cât agentul economic/ ONG nu funcționează;
 • amânarea/eșalonarea plăților semestriale către serviciul de Taxe și Impozite, fără perceperea de penalități;
 • scutirea de la plata taxelor și impozitelor pentru mijloacele auto deținute de agentul economic/ ONG și impozitul pe terenuri și clădiri, pe perioada în care în care nu se poate desfășura activitatea;
 • suspendarea obligativității obținerii Acordului Primarului pentru anul 2020;
 • înființarea unui „birou unic” on-line, în cadrul Primăriei Galați, care să preia toate solicitările firmelor și să le direcționeze automat către compartimentele potrivit- online;
 • achiziționarea de urgență a unei soluții software de digitalizare a Primăriei;
 • prelungirea datelor de valabilitate pentru autorizațiile de construcție.
 • poliția locală să aibă rol preventiv și să aplice cu precădere avertismente, amendând doar după ce a fost emisă o atenționare.
  Toate aceste măsuri de sprijin ar urma să înceteze din momentul în care pandemia de coronavirus permite desfășurarea normală a activității celor afectați.” (Onuț Atanasiu, PNL Galați)

Distribuie articolul

You May Also Like