Programul guvernamental Tomata, nu se închide, se diversifică!

Distribuie articolul

Ca la Radio Erevan: programul Tomata, nu se închide, se diversifică! Anunțul a venit de la președintele Comisiei pentru Agricultură din Senat, George Stângă, care a mers la Matca pentru a le explica legumicultorilor gălățeni cum stă treaba cu zvonurile lansate de politicieni.

Agricultorii au aflat că Guvernul Orban a alocat deja o parte din banii necesari programului prin care sunt ajutați financiar cei care produc roșii. La Matca, senatorul gălățean a fost însoțit de doi secretari de stat în Ministerul Agriculturii, George Scarlat și Emil Dumitru. Cei trei le-au spus legumicultorilor că Guvernul liberal va continua să-i subvenționeze pe producătorii de tomate și că se încearcă includerea de noi legume pe lista cu subvenții.

„Am avut azi (duminică, 16 februarie n.r.) o întâlnire foarte importantă cu legumicultorii din comuna Matca. Alături de colegii mei George Scarlat și Emil Dumitru, secretari de stat în Ministerul Agriculturii, am vorbit despre programul guvernamental Tomata, dar și despre posibilitatea diversificării acestuia prin includerea de noi produse. Discuția de azi vine și în contextul în care săptămâna aceasta ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros, a anunțat continuarea programului Tomata și alocarea unui buget de 40 de milioane de euro. Pentru Galați și pentru Matca programul este unul esențial, iar cifrele o dovedesc: Galațiul a fost anul trecut pe locul 2 pe țară ca număr de beneficiari – 4.100”, a spus senatorul liberal George Stângă pe Facebook.

Regiunea Matca din județul Galați este cel mai mare bazin legumicol din ţară. În zonă sunt peste 4.000 de producători, care cultivă legume pe 1.000 de hectare de sere şi pe 2.000 de hectare în câmp.


Distribuie articolul

You May Also Like