Amendă după incendiul de ieri de la ferma de porci de lângă Galați

Distribuie articolul

S-au dictat primele măsuri după incendiul produs ieri la ferma de creștere a porcilor din localitatea gălățeană Cișmele. Pompierii l-au sancționat cu amendă de 2.500 de lei pe utilizatorul halelor de la fermă, pentru neglijență.

„Utilizatorul halei de unde a izbucnit incendiul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea distanței de siguranță în timpul lucrărilor de sudar/tăiere generatoare de scântei”, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, cpt. Cătălin Sion.

Amenda a fost aplicată de pompieri după ce s-a stabilit că incendiul de la ferma de creștere a porcilor din Cișmele a fost provocat de neglijența unui muncitor, care făcea lucrări în hala plină cu furaje, folosind aparatură de tăiere sau sudură ce producea scântei.

În urma incendiului, hala unde a izbucnit focul a ars în totalitate și s-a prăbușit. De asemenea, au ars furajele din hală și alte acareturi, valoarea pagubelor fiind estimată la peste 100.000 de lei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime nici în rândul muncitorilor, nici al animalelor de la fermă.

Pompierii au reușit să lichideze focul după mai bine de cinci ore de intervenție și au salvat bunuri în valoare de 200.000 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns