Profesorul – fenomen, cu mai mulți fani decât cluburile sportive

Distribuie articolul

Poate părea paradoxal, dar sunt cluburi sportive locale care strâng mai puțini spectatori la un meci oficial decât un profesor de liceu din Galați la lansarea unei cărți despre educație. A dovedit-o Doru Căstăian, de la Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin”, care și-a lansat ieri volumul de debut ”Cum și de ce (mai) educăm”.

Inițial, lucrarea trebuia prezentată într-o sală de curs a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, dar cum cu zece minute înaintea orei anunțate erau deja prezenți peste o sută de participanți, mulți în picioare pentru că locurile jos erau ocupate și curioșii continuau să vină, s-a luat decizia ca evenimentul să fie mutat în Aula Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie. Abia așa cei aproximativ 200 de elevi, studenți sau profesori au putut avea loc la ceea ce s-a dovedit a fi un adevărat fenomen: debutul lui Doru Căstăian.

Care a reușit astfel să demoleze un mit: că nu există interes pentru lectură. Pentru a avea o idee despre amploarea fenomenului, e suficient să precizăm că sunt cluburi sportive, cum ar fi cel de baschet masculin CSM Phoenix CSU sau cel de fotbal feminin Universitatea Galați, din prima ligă, ce nu strâng la o competiție oficială atâția spectatori. Fanii lui Căstăian ar fi fost aproape de numărul de socios (suporteri plătitori) ai Oțelului Galați, ce avea acum o lună aproximativ 300 de membri.

Cei prezenți în sală nu au fost aduși cu clasa și nici nu au făcut simplă figurație, aproape jumătate dintre ei cumpărând cartea.

Profesor la Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin”, traducător, publicist, promotor cultural, scenarist de softuri educaționale, doctor în filosofie, Doru Căstăian este și laureat al Premiului „Merito” pentru excelenţă în educaţie în 2018.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns