Amenzi la Brăila și supraimpozitare la Galați pentru clădirile și terenurile neîngrijite

Distribuie articolul

Amenzi în valoare totală de 19.000 de lei pentru clădirile și terenurile neîngrijite din orașul Brăila. Poliția Locală anunță că, în primele opt luni ale anului, pentru această abatere au fost date 38 de amenzi, cele mai multe pentru imobilele degradate. Pe listă sunt persoane fizice și juridice din oraș care au avut de plătit amenzi între 1.000 de lei și 2.500 de lei, fiecare, pentru încălcarea normelor de gospodărie aprobate de Consiliul Municipal Brăila.

„De la începutul anului 2018 și până acum, au fost identificate 41 de terenuri virane, lăsate de proprietari nesalubrizate și în paragină. În acest sens, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.700 lei. Cele mai recente cazuri în care s-au aplicat sancțiuni contravenționale se referă la terenurile situate pe str. Catolică nr.2,  B-dul Independenței nr. 95 sau str. Danubiului nr. 13A. Astfel, proprietarul imobilului de pe str. Catolică a primit anul acesta două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 lei, proprietara imobilului de pe B-dul Independenței – o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, iar proprietarul imobilului de pe str. Danubiului a primit, în perioada 2017 – 2018, 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.300 lei”, a anunțat Poliția Locală Brăila.

Sancțiuni au primit și proprietarii de clădiri care stau să cadă peste trecători.

„În ceea ce privește imobilele degradate, au fost aplicate, de la începutul anului, 27 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.300 lei. Printre cei care au fost amendați, se numără atât persoane fizice (ex. proprietarii imobilelor de pe str. Petru Maior nr.8 sau P-ța Traian nr. 4) cât și persoane juridice (ex. – SC. Venta Prodcom SRL pentru imobilul din str. M. Eminescu nr. 44 sau SC SC Crown Business & INDUSTRIAL Group SA Bucureşti pentru imobilul din str. Mihai Eminescu nr. 17)”, au precizat reprezentanții Poliției Locale.

La Galați, Primăria a optat pentru supraimpozitarea clădirilor degradate. În acest an, Consiliul Local Galați a aprobat mai multe proiecte care vizează creșterea cu 500% a impozitelor începând din 2019. În total, sunt 10 imobile de pe străzile Domnească, Mihai Bravu, Episcop Melchisedec Ștefănescu, Științei și Dobrogei care vor fi supraimpozitate de la 1 ianuarie, anul viitor. Măsura a fost luată deoarece clădirile sunt degradate, arată urât și reprezintă un pericol pentru trecători și doar după ce Primăria a trimis mai multe notificări proprietarilor, solicitându-le să facă reparațiile necesare.


Distribuie articolul

You May Also Like