Profesorii vor intra nevaccinați la clase!

Distribuie articolul

Dacă la mijlocul lunii, oficialii Ministerului Educației anunțau public că vaccinarea cadrelor din învățământ este un element important, zilele acestea situația pare să se fi schimbat în sensul că…școala poate să se redeschidă indiferent de gradul de protejare al profesorilor.

De fapt, la bază este insuficiența vaccinurilor și reticența unui număr mare de cadre didactice și personal auxiliar față de beneficiile acestui ser.
Ministrul Sorin Câmpeanu a afirmat astăzi fără echivoc că redeschiderea școlilor din 8 februarie nu este condiționată de gradul de vaccinare a personalului din sistem.

Singura motivație pentru o continuitate în zona online ar putea fi o evoluție epidemiologica negativă accentuată până marți, 2 februarie, când se va decide cum se va începe al doilea semestru școlar.

Atunci va fi analizată evoluția ratei de infectare si pericolul determinat de răspândire a noii tulpini.
Nu mai puțin adevărat este și faptul că reprezentanții Ministerului Sănătății dar și cei din Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență sunt sceptici în privința oportunității deschiderii școlii cu prezența elevilor la cursuri.

„S-au vaccinat până acum aproape 8000 de cadre din sistemul de învățământ iar 80.000 sunt programate pentru vaccinare. Disponibilitatea de vaccinare crește de la o zi la alta. Factorul limitativ este disponibilitatea dozelor de vaccin”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat săptămâna trecută că un grup de 126.000 de angajați din educație va avea prioritate la vaccinare înainte de 8 februarie. În acest grup a fost inclus in special personalul din grădinițe unde copiii nu poarta mască, iar acum vaccinarea lor este practic imposibilă.

Deficitul de vaccinuri face ca toată campania să fie supusă unei reprogramări cu zece zile.


Distribuie articolul

You May Also Like