CJ Galați se laudă cu o găleată de asfalt. Cică a semnat contractele pentru asfaltarea a 9 km de drum județean

Distribuie articolul

 

Asta da victorie: Consiliul Județean Galați anunță triumfător că va asfalta 9 km de drumuri județene. Operațiunea este bine pusă la punct: o găleată de asfalt o să ajungă la Gohor, niște metri de drum vor fi reabilitați pe la Crăiești și Umbrărești iar ce mai rămâne va fi turnat pe șoseaua care trece pe lângă casa lui nea Ilie de la Corni. Mai rotunjim cu ce „se mai fură” și ajungem la 10 km de drum. Uau…leu! Cât timp a fost scris comunicatul de presă al CJ Galați, chinezii au mai construit vreo 50 de km de autostradă, nou nouță, cu multe benzi, beculețe și sistem care o învârte după soare.

„Tronsoanele de drum judeţean care vor fi reabilitate sunt următoarele: DJ 240, în zona localităţii Ţigăneşti şi în zona localităţii Ungureni-  1,3 km, DJ 241, în zona  localităţii Gohor – 0,95 km, DJ 242C,  la ieşirea către judeţul Vaslui – 1,055 km, DJ 251C, în zona localităţiiCrăieşti -0,95 km, DJ 251F, în zona localităţii Corni – 1,060 km , DJ 252G, în zona localităţii Ţepu – 0,5 km , DJ 253, în zona localităţii Umbrăreşti 1 km, în zona localităţii Cudalbi 1km şi în zona localităţii Viile – 1,2 km. În total 9,015 km de drum judeţean”, a anunțat CJ Galați.

Găleata de asfalt care a ajuns subiect de presă este scumpă. Potrivit reprezentanților CJ Galați, contractul are o valoare de  9.293.474 lei, fără TVA.  Tot de la CJ aflăm că durata de realizare a investiţiei pentru care s-a semnat contractul este de nouă luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 31.12.2018. Perioada de garanţie este de 60 de luni de la finalizarea lucrărilor.

La finalul comunicatului de presă, ascunse după cei 9 kilometri, mai scot capul niște drumuri județene.

„Anul acesta vom demara lucrări de reabilitare şi modernizare a peste 110 km de drum judeţean. Cele mai importante investiţii în infrastructura rutieră vor fi realizate pe DJ 251 Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan şi Tecuci – Matca, DJ 242 Vârlezi – Tg. Bujor – Umbrărești – Viile – Fârțănești – Foltești, DJ 252 Buciumeni – Nicoreşti – Cosmești – Movileni – Barcea şi pe DJ 242 B Bereşti – Târgu Bujor. În plus, avem depuse proiecte cu finanţare europeană, care sunt în diverse stadii de evaluare, şi pregătim alte proiecte  de modernizare a drumurilor judeţene”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

CJ Galați 2018 anunță că în 2018 are un buget de investiţii în infrastructura rutieră de 103.270.000 de lei, inclusiv  bani din fonduri europene şi din Programul Naţional de Dezvoltare Locală.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns