Profesorii de la UDJ vor să murim sănătoși. Au inventat un parizer fără aditivi cancerigeni și un colorant alimentar eco

Distribuie articolul

Premii pe bandă rulantă pentru profesorii universitari gălățeni care au inventat parizerul și colorantul alimentar fără aditivi cancerigeni.

După premiile obținute în primăvară la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii „Pro Invent 2018” de la Cluj-Napoca, recent, cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos au primit medalii de aur și la o expoziție organizată la Timișoara.

Juriul bănățean a fost atras de colorantul pe bază de cătină și sânge care reduce nitritul rezidual. Produsul care poate fi folosit în industrie a fost inventat de trei profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor. Tot la Timișoara, profesorii de la Universitatea Dunărea de Jos au fost premiați pentru parizerul fără adaos de nitrit.

Alimentul care este făcut cu carne de porc și șrot de cătină a fost remarcat deoarece în compozița sa nu se găsește azotitul de sodiu, un aditiv cancerigen utilizat în industria cărnii pentru fixarea culorii.

Produsul obținut după 40 de ani de cercetare are valabilitatea de cel mult 28 de zile iar gustul nu diferă în comparație cu parizerul tradițional.


Distribuie articolul

You May Also Like