Au venit notele la Evaluarea Națională. Doar nouă elevi din Galați au media 10

Distribuie articolul

Nouă elevi din județul Galați au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Conform rezultatelor publicate marți, 19 iunie, cei nouă absolvenți ai clasei a 8-a sunt de la Școala Gimnazială nr.29, Colegiul Național Vasile Alecsandri, Școala Gimnazială Constantin Gh.Marinescu și Școala Gimnazială Sfinții Împărați, toate unitățile fiind din municipiul Galați, și de la Colegiul Național Spiru Haret din Tecuci. Procentul de promovare, înainte de contestații, trece de 80%, fiind înregistrate 98 de note de 10.

„Procentul de promovare înainte de contestații la nivelul județului Galați este de 83,52%, remarcându-se 38 de note de 10 la disciplina Limba și Literatura Română și 60 de note de 10 la dIsciplina Matematică. S-au înregistrat 9 medii de 10.00, acestea fiind obținute de elevi de la Școala Gimnazială nr.29 Galați, Colegiul Național Vasile Alecsandri Galați, Școala Gimnazială Constantin Gh.Marinescu Galați, Școala Gimnazială Sfinții Împărați Galați și de la Colegiul Național Spiru Haret din Tecuci. Menționăm că, pe parcursul derulării examenului de Evaluare Națională, la nivelul județului Galați, nu s-au înregistrat situații care să perturbe buna desfășurare a acestuia”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean.

Candidații nemulțumiți de note pot depune contestație marți în intervalul orar 14.00-19.00. Conform calendarului anunțat de Ministerul Educației, contestațiile vor fi rezolvate până sâmbătă, 23 iunie, atunci când vor fi publicate rezultatele finale.

Notele de la evaluarea națională contează în proporție de 80% la admiterea în liceu, diferența de 20 de procente fiind media generală a anilor de gimnaziu. Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 9 iulie.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns