Profesorii care nu se vaccinează anti-COVID nu vor fi eliminați din școli

Distribuie articolul

Profesorii care refuză să se vaccineze anti-COVID nu vor fi eliminați din școli și nu vor preda online. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu care a declarat că sistemul nu-și permite să piardă personal calificat.


Deși este nemulțumit de ritmul vaccinării în rândul cadrelor didactice, ministrul Cîmpeanu crede că profesorii pot fi convinși să se imunizeze.

„Am încredere în profesori că în cele din urmă vor înțelege cu toții”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.


Până în prezent, peste 50% dintre profesori s-au vaccinat. Este „un proces lent”, a recunoscut ministrul care a explicat faptul că autoritățile nu iau în calcul concedierea profesorilor nevaccinați sau trimiterea acestora în sistemul de predare online.


„Atât timp cât în țară avem învățământ simultan, în care în aceeași clasă sunt elevi de clasa a II-a cu elevi de clasa a III-a, cu elevi de clasa a V-a și cu elevi de clasa a VII-a, pentru că avem învățământ simultan și cu patru clase simultane și nu avem profesori calificați, apreciați și singuri care este posibilitatea să fie înlocuiți profesorii care nu sunt vaccinați: zero! Este nevoie de profesori în școală. De asta ne dorim să convingem colegii cadre didactice să se vaccineze și nu să mergem cu constrângeri de genul înlocuire sau interdicție de a intra în clasă”, a explicat Sorin Cîmpeanu.


Reprezentanții Ministerului Educației merg în toată în țara pentru a vorbi cu profesorii și a încerca să-i convingă să se vaccineze.


„Mai ales după o perioadă atât de lungă de criză pot să înțeleg frustrările, expunerea la fake news și la manipulare, pot să înțeleg aceste lucruri și pot să înțeleg că e nevoie de timp și de perseverență, e nevoie de persoane credibile – cele cu competențe în domeniul medical – care trebuie să risipească aceste semne de întrebare pe care până și cadrele didactice le au. Deși cadrele didactice ar trebui să fie mai pregătite decât media din perspectiva deschiderii față de știință”, a precizat Sorin Cîmpeanu.


Distribuie articolul

You May Also Like