Președinții României și Poloniei, în vizită la Poligonul militar Smârdan

Distribuie articolul

Președintele României, Klaus Iohannis, și Președintele Poloniei, Andrzej Duda, vor participa pe 11 mai 2021, la ziua distinșilor vizitatori a exercițiului militar „Justice Sword 21”, care se desfășoară la Poligonul Smârdan din județul Galați, în perioada 6 – 23 mai 2021.

La exercițiul militar sub egida NATO, Polonia participă cu forțele și mijloacele tehnice desfășurate în țara noastră, în cadrul Prezenței Adaptate de pe Flancul Estic aliat, din structurile Brigăzii multinaționale NATO de la Craiova.

Exercițiul are ca obiectiv verificarea capacității structurilor participante de a executa acțiunile și măsurile stabilite prin documentele de planificare și modul de realizare a sprijinului acordat de România pentru forțele și echipamentele militare care tranzitează teritoriul național, informează Administrația Prezidențială a României.

Vizita Președintelui Poloniei are loc în contextul aniversării a 100 de ani de la încheierea Convenției de Alianță Defensivă între Regatul României și Republica Polonă, semnată la 3 martie 1921, moment simbolic al relației bilaterale.


Distribuie articolul

You May Also Like