Probleme mari pentru deținătorii de animale de companie ce locuiesc la bloc!

Distribuie articolul

O instanță a Curții de Apel din Timișoara a definitivat o decizie majoră ce-i va privi pe deținătorii de animale de companie ce locuiesc la bloc.

Decizia este practic o completare a hotărârii Consiliului Local din municipiul Timișoara din 2007 care prevedea ca persoanele care vor să dețină un animal de companie la bloc trebuie să obțină acordul tuturor vecinilor săi.

Decizia a fost imediat contestată, stăpânii de animale considerând-o ilegală.

Ce au stabilit magistrații

Românii pot spune „adio” animalelor de companie ținute la bloc. Decizia este oficială și totodată definitivă.

Inițial, Tribunalul și Curtea de Apel au dat sentințe în opoziție, Tribunalul Timiş  anulând prevederile care îi obligă pe proprietarii de animale de companie să obţină acordul vecinilor. Nu mult a durat până când sentința, putând fi contestată, a ajuns pe lista nemulțumirilor la Curtea de Apel iar aici, totul s-a schimbat.

Magistrații din cadrul Curții de Apel Timișoara au luat hotărârea de menţinere a deciziei explicând că „dreptului de proprietate al reclamantei asupra animalelor de companie i se opune dreptul de proprietate al vecinilor şi dreptul acestora de a folosi propria locuinţă fără ingerinţe disproporţionate în paşnica utilizare a acestor imobile”.

Ce înseamnă această decizie…?

În urma acestei hotărâri, toți iubitorii de animale domestice pot avea de-acum încolo temerea că este doar o chestiune de timp până când vor fi nevoiți, fără să își dorească asta, să renunțe la câini sau pisici.

Instanțele din toată țara au acum model de hotărâre, iar în multe județe autoritățile vor trece la adoptarea de hotărâri ale Consiliilor Locale ce vor genera această schimbare.

Conflictele legate de vecinii nemulțumiți de cei care au animale gălăgioase dar și unele răutăți sunt tot mai des întâlnite. Se va pune întrebarea: ce se întâmplă cu cei care deja au un  animal de companie de ani buni și nu au unde să îl dea ori nici nu pot renunța la el. Rămâne de văzut în ce zone se va adopta legea care, cu siguranță, va aduce nemulțumiri. De asemenea, rămâne de văzut care va fi reacția asociațiilor iubitorilor de animale la această decizie fără precedent.


Distribuie articolul

You May Also Like